سهم اصلی تولید برق پیک تابستان امسال، متعلق به نیروگاه‌های حرارتی است و بالغ بر ۸۳ درصد تولید عملی برق در زمان اوج تقاضای امسال، با تکیه بر ظرفیت‌های صنعت برق حرارتی کشور محقق می‌شود.

جزئیات تولید برق در پیک تابستان امسال / تکیه ۸۳درصدی صنعت برق بر نیروگاه‌های حرارتی

به گزارش قدس آنلاین، هرساله پیک مصرف سالانه برق کشور در یکی از روزهای تیرماه و یا مردادماه که گرمترین ماه‌های سال هستند، رقم می‌خورد.

در سال گذشته در روز ۲۵ مردادماه، بیشترین میزان تقاضای لحظه‌ای مصرف برق رقم خورد به‌طوری که در ساعت ۱۵:۱۱ این روز، میزان تقاضای برق به ۶۹ هزار و ۴۵۷ مگاوات رسید.

در سال جاری نیز پیش‌بینی شده میزان تقاضای برق در یکی از روزهای گرم تیرماه یا مردادماه، به حدود ۷۳ هزار مگاوات برسد.

در سال ۱۴۰۱، میزان ناترازی برق حدود ۱۱ هزار مگاوات بود به‌طوری که در زمان رسیدن اوج تقاضای مصرف به ۶۹ هزار مگاوات، میزان تولید عملی برق حدود ۵۸ هزار مگاوات بود. اما در سال جاری پیش‌بینی شده با افزایش ظرفیت‌ها در بخش تولید برق، ظرفیت عملی تولید در زمان اوج تقاضا، به ۶۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برسد.

از مجموع ۶۲‌هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت عملی تولید برق کشور، ۵۲‌هزار مگاوات تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی برنامه‌ریزی شده، حدود ۹۰۰۰ تا ۹۵۰۰ مگاوات استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی و حدود ۱۵۰۰ مگاوات نیز استفاده از ظرفیت نیروگاه اتمی، نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده در دستور کار است.

در واقع سهم اصلی تولید برق پیک تابستان امسال، متعلق به نیروگاه‌های حرارتی است و بالغ بر ۸۳ درصد تولید عملی برق در زمان اوج تقاضای امسال، با تکیه بر ظرفیت‌های صنعت برق حرارتی کشور محقق می‌شود.

سهم نیروگاه‌های حرارتی در ظرفیت اسمی تولید برق کشور نیز تقریبا در همین میزان است. طبق آخرین گزارش رسمی از وضعیت ظرفیت تولید برق کشور که مربوط به پایان فروردین ماه امسال است، میزان ظرفیت اسمی تولید برق ایران در پایان فروردین‌ماه به ۹۰ هزار و ۹۹۵ مگاوات رسید.

جزئیات آخرین وضعیت ظرفیت نامی تولید برق کشور در جدول زیر گردآوری شده است.

نیروگاه‌های حرارتی , شرکت تولید برق حرارتی ,

همانطور که در جدول بالا مشخص است، سهم نیروگاه‌های حرارتی (بخاری، گازی و سیکل ترکیبی) با مجموع ظرفیت اسمی ۷۴ هزار و ۱۹۹ مگاوات، از مجموع ظرفیت اسمی تولید برق کشور، ۸۱.۶ درصد است.

درواقع نیروگاه‌های حرارتی کشور با سهم ۸۱.۶ درصدی در ظرفیت اسمی نصب شده تولید برق کشور، سهمی ۸۳.۲ درصدی در تأمین پیک تقاضای برق تابستان امسال خواهند داشت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.